Skip to content

Meditation

Att meditera i grupp / När man mediterar tillsammans med andra är det ofta lättare att koncentrera sig.
Vägledning med ord varvas med musik och tystnad. Inga förkunskaper är nödvändiga. En kort introduktion ges i början.

Kurser & Program

Våra aktiviteter / Vi arrangerar meditationer, kurser, föreläsningar, workshops och andra event. Brahma Kumaris är en ideell förening. Verksamheten finansieras genom frivilliga bidrag från lärare och kursdeltagare.

Brahma Kumaris i Sverige

Vill du lära dig meditera, hantera stress, lära känna dig själv eller bara känna dig lite lugnare? Här kan du prova meditation, delta regelbundet i våra meditationer och fördjupa dig i undervisningen av andliga, universella principer och återupptäcka dina inre förmågor.

Kurstarter läggs upp i Kalendern

Vill du få lektioner individuellt?   Maila oss så bokar vi in en tid.

Stockholm, Kungsholmen: stockholm@se.brahmakumaris.org

Stockholm, Högdalen: bandhagen@se.brahmakumaris.org

Lund (på Engelska eller Hindi): Jignesh.panchal@se.brahmakumaris.org

 

July 2024
No event found!

Alltid fri entré

Varför

Alla våra kurser och program erbjuds utan kostnad. Det var en princip som etablerades av de som grundade den andliga skolan, att en prislapp inte kan sättas på andlighet.

Vi kan fortsätta att bedriva vår verksamhet med hjälp av de bidrag som givits av dem som själva dragit nytta och som önskar att andra skall kunna få ta del av detsamma. Dina bidrag mottas med tacksamhet.

Verksamheten finansieras uteslutande genom frivilliga bidrag från lärare och deltagare.

Hur man bidrar

Att bidra ekonomiskt:  Bidrag kan skänkas i en insamlingslåda, som finns på våra center och på program på stan. Man kan också bidra via kortläsare.

Swish: 123 422 9415  Skriv "bidrag" som meddelande, tack!

Elektronisk överföring: PlusGiro 49 95 98-1  Bankgiro: 5860-7516

Om man vill stödja verksamheten regelbundet är det enklast att upprätta en stående överföring genom sin internetbank. Ett annat sätt att stödja ekonomiskt är att överta löpande utgifter.

Dagens Guldkorn

Karaktär

När du bygger ett hus räknas varje tegelsten. När du bygger din karaktär räknas varje tanke.

Prenumerera på våra utskick!

Sist i varje mail från oss finns en länk för avanmälan.

BK Shivani - tydligt och praktiskt

Raja Yoga TV

Är meditation bra för alla?

När personer med diagnosen mental sjukdom inklusive psykos/psykosliknande tillstånd önskar ta kursen i Raja Yoga meditation, är det tillrådligt att de gör det med försiktighet och i samråd med sin läkare. Det är viktigt för våra lärare att känna till om det finns mental sjukdom hos en person som vill börja en meditationskurs.

Under de senaste åren har medicinsk litteratur inte rekommenderat meditation för personer med allvarliga mentala störningar som psykoser. Meditation kan vara skadlig för en person som är på väg att utveckla en psykos eller har annan mental sjukdom. Man har förstått inom mentalvården att personer med psykoser är alltför ”ogrundade” i sina tankar. De behöver psykiatrisk vård och mår bra av att ägna sig åt sådant som är verkligt eller att ta del av ”grundande” aktiviteter, dvs. regelbunden sömn, regelbundna måltider och fysiska övningar. Om symtom på psykos börjar visa sig när de mediterar, bör meditationen avslutas.